Jdi na obsah Jdi na menu

H.E.A.T.

29. 1. 2011

Zumbu už mám zaběhnutou, a tak jsem se rozhodla vyzkoušet další poměrně čerstvou novinku na trhu.

A jelikož se zrovna ve slevových akcích objevila nabídka na hodiny H.E.A.T. programu, neváhala jsem, a okamžitě ji zakoupila...

Měla jsem v hlavě různé katastrofické scénáře... Především proto, že jsem si dopředu studovala, o to vlastně je... Popis lekce - jednoduchý. Chůze na mechanickém běžícím páse. Obrázek přístroje - hodně jednoduchý. Z dostupných informací jsem vydedukovala asi následující.

Takže ten pás je opravdu MECHANICKÝ!!! To znamená, že na něj budu muset nějak "naskočit" a sama silou vlastního těla ten pás pod sebou rozpohybovat.

Katastrofické scénáře se mi spojili především s představou toho, jak stojím na kolečkových bruslích, a za nic na světě nejsem schopná se z klidové fáze 0 odpíchnout do fáze pohybu. Také s druhou představou, kdy jsem v rámci učiva fyziky na střední škole přemýšlela, jestli je možné, když budu stát každou nohou v jednou kýblu, sama sebe zdvihnout. Vydedukovala jsem, že pravděpodobně je to nemožné. Téhož jsem se bála u tohoto pásu.

Nicméně - trapas se nekonal, pás jsem úspěšně rozešla a celou hodinu jsem radostně pochodovala v rytmu hudby, ať už rychleji a se "zátěží", nebo v pomalejším odpočinkovém tempu.

Dost jsem se bála, co tento "nový", pro tělo nezvyklý pohyb udělá s mýma svalama, a co všechno mě bude za pár hodin bolet (jelikož jsem známá tím, že když už něco, tak na maximum svých sil, a druhý až pátý den skučím bolestí:-) ), ale s potěšením mohu říci, že ani toto se nekonalo...

Ano, na jednu stranu si říkám, zase jedna blbost, která tahá z lidí peníze, protože se vlastně nejedná o nic jiného, než o simulaci chůze (jak asi musí být člověk vygumovanej, aby platil peníze za to, že se jde projít????)

Nicméně je to chůze spojená s motivací instruktora, imitací terénní chůze, zátěže a poloběhu a hlavně, přiznejme si, kdo v těchto mrazivých dnech vyjde na kondiční chůzo-běh na hodinu ven....? Já ne.

A jaké je hodnocení první absolvované lekce?

Jsem nadšená. Zpocená jsem asi tak dvakrát tolik, co z hodiny zumby, a hlavně - oproti běžné chůzi, zde se do pohybu musí zapojit přesné protilehlé svaly nohou - přesně ty, které po většinu sportovních aktivit někde odpočívají. Především zadeček a zadní strana stehen a vlastně i bříško.

Řekla bych, že je to správný doplněk cvičení v zimním období, a že i tentokrát budu s výběrem opravdu spokojená:-)

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář