Jdi na obsah Jdi na menu

Dieta II. - JE TO V HLAVĚ!

21. 8. 2013

Ano, přesně tak...

Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč se pořád dokola intenzivně přesvědčujeme, že počínaje dneškem již  "opravdu začnu hubnout", ale přesto to nakonec dopadá fiaskem a nejčastěji právě den největšího odhodlání zakončíme mega-kalorickým mlsem?

Jelikož se pracovně pohybuju v ženském prostředí, mám nespočet příkladných ukázek toho, jak to vypadá v praxi... A čím dál tím víc docházím k jednomu přesvědčení.

JE TO V HLAVĚ!

Většina žen neustále básní o dietě, hubnutí, krásné postavě, dokonalém zadečku a nikdy nevadnoucích prsou, jenže v té samé chvíli se zakuckává drobečky z vydatné svačinky, kterou si nemohla odpustit, protože... bla bla bla.

MOHLA! JENŽE...

Jenže se jí nechtělo... Většina žen není se svou figurou spokojená. A přitom naprosté většině těchto žen postačí, když si na onen fakt budou stěžovat. Aby utlumily své svědomí. Aby zapadly do party. Aby byly obdivované. Aby byly litované. Motivací je nespočet.

Faktem je, že většina žen se spokojí s touto formou hubnutí a krok č. 2 - vrhnout se do praxe - již zapomenou začlenit do běžného života.

Proto je tolik žen, které mají pocit, že celý život jenom hubnou, a přitom jim ručička na váze stále ukazuje rostoucí tendenci. Proto je tolik žen s nízkým sebevědomím a s nulovou odvahou "začít na sobě skutečně makat".

Co takhle se jednou hluboce zamyslet nad svými skutečnými touhami a cíli, a uvědomit si, o co mi vlastně jde? A pokud dospěji k názoru, že "ta obří pneumatika mi opravdu hyzdí zbytek postavy" , co takhle udělat si "ne-novoroční předsevzetí" a zaměřit se na své opakující se prohřešky?

Zkusme něco změnit. Jeden návyk. Odpustit si zákusek po obědě. Nastavit si odpolední čtvrthodinku posilování. Zavést pravidelné večerní "rychlo-procházky". Nahradit druhou večeři nízkokalorickým nápojem. Cokoli, o čem víme, že pro nás nebude nepřekonatelně těžké. Po měsíci či dvou nás nový návyk začne bavit. V tomto okamžiku můžeme přidat další změnu.

Pomalu, postupně. Nechtějme zázraky hned. Zázrak se dostaví, když vytrváme.

Co říkáte, jdete do toho?

POJĎME TO ZMĚNIT! Kvůli sobě! Kvůli ostatním!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář