Jdi na obsah Jdi na menu

Švadlenu vybírejte obezřetně

3. 2. 2015

Jednoho velice krásného dne jsem zjistila, že moje plesové šaty jsou mi extra velké, doslova z nich padám. Jednalo se o korzet a sukni. V té době jsem pracovala v salonu na odstraňování celulitidy ( kdyby vás zajímal způsob, jak zničit celulitidu, tady jsem;-) ) a chodily tam různé ženy. Velké, malé, tlusté i hubené, bohaté i chudé. Dokonce se daly třídit i na staré a mladé. Ale to už zabíhám do detailů. O co šlo?

Jedna velice korpulentní dáma ( jestli se to tak dá nazvat při váze 140 kg na 155 cm?? ) se jednoho krásného dne rozpovídala o tom, kde si nechává šít oblečení. ( Pochopte, že její velikost ťamani na skladě opravdu nemají. ) A velice přesvědčivým způsobem vykládala o své švadleně, která jí vždy cokoli na míru ušije. Vypadala opravdu spokojeně, ostatně, její šatník, který střídala při návštěvách v našem salonu, vypovídal své.

Tedy, když jsem zjistila, že kompletně potřebuji přešít korzet a zúžit sukni, měla jsem jasno. První návštěva proběhla bez komplikací ( což se v mém případě dá mluvit o nadpřirozeném štěstí ). To, že mi nezaručily, že to dobře dopadne, protože budou muset odstranit všechny kostice z korzetu, a vůbec, jak to není značka za desítky tisíc, tak nezaručují vůbec nic, to byl jen takový drobný detail.

Absolvovala jsem další dvě zkoušecí návštěvy, přičemž pokaždé vypadal výsledný efekt hůř a hůře. Rozumějte - korzet, logicky má vypasovat postavu - byl po úpravách přetvořen tak, že jsem v něm vypadala jak menší soudeček - nahoře a dole utažen a přes pas úplně volný. No to se podařilo. Když jsem švadlenu přesvědčovala, že takhle si výsledný efekt nepředstavuju a ona se snažila hájit, že jinak tato levná značka ( byl za 2000,- v roce 2004!! ) přešít nejde, matně jsem si začala vybavovat, kdo mi ji vlastně doporučil. Paní, která vypadá jako sud! Ano, už mi začaly docházet některé souvislosti.

Nakonec se vše podařilo a já si korzet odnášela domů. Po poslední zkoušce bylo vše v pořádku, chyběly jen našít ramínka - na to už se zkouška nedělala. Doma jsem si korzet prohlédla a přišlo mi na něm něco šišatého. Byly to ramínka. Hleděla jsem na ně a nevěřila vlastním očím!! Oni je přišily blbě! Když jsem je poměřila, zjistila jsem, že se sekly o rovných deset centimetrů, aneb že to ramínko našili o jeden "pás" vedle!

Zjištěný defekt jsem se jala nahlásit milé paní švadlence. Nevěřili byste tomu, ale ona mě drze odbyla, že "to" není pravda. Já se nicméně nenechala umlčet a sdělila jí, že se během chvilky vrátím zpět. Když jsem přijela, a paní si svou práci prohlédla, s neuvěřitelným údivem prohlásila: "No né, paní měla skutečně pravdu...!" Její proslov vyvolal šum v řadě dalších čtyř šiček. Tak nějak matně si umím představit, jak probíhal jejich rozhovor poté, co zavěsila můj telefonát. A asi to nebylo nic pochvalného.

 

Moje ponaučení? Když už si vybíráš švadlenu, dej na radu někoho, kdo má podobnou postavu jako ty...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář