Jdi na obsah Jdi na menu

Poučení z vlastní chyby

Opravdu překvapivé zjištění:

Nenechávejte na sporáku přischnout rozlitý puding. Nikdy.

Možná si někdo řekne, že jsem "lemra" nebo prase. Já to přičítám spíše tomu, že toho mám hodně, nestíhám a nezbývá mi čas na drobnosti.

To máte tak, když pracujete v ženském kolektivu, kde se dbá na to, aby každý svátek a narozeniny byly řádně oslaveny. Pro oslavenkyni to znamená hodně práce - každá se předhání v tom, co donese za pečenou dobrotu. Opravdu, byla jsem svědkem toho, když jedna kolegyně přinesla koupené rolády ( 2 druhy, abychom si mohly vybrat ) a nejen, že to některé odmítly pozřít, navíc se té dotyčné ještě dostalo "veřejné" pomluvy.

Nechtěla jsem dopadnout podobně, tak jsem se opravdu snažila. Protože jsem dva dny před onou události byla mimo domov a po příjezdu jsem neměla čas na vypékání, rozhodla jsem si nastavit budík na 4. hodinu ranní a dezert tvořit ráno. Vstát se mi podařilo již o půl paté ( v 6 odcházím z domova ), tak jsem začala urychleně makat. Vše šlo jak po másle, jen se mi při vaření zmíněného pudinku podařilo "vykydnout" pěknou porcičku na sporák. O nějakém úklidu nemohla být řeč, do práce jsem totiž valila ještě držíce plech utěrkami.

Následujících pár dní jsem se ze "stejných" časových důvodů k setření pudinkových skvrn nedostala. Fajn, přiznám, pudink tam odpočíval celých 10 dní... Mezitím jsem sem tam něco uvařila, ale plotně s pudinkem jsem se snažila co nejvíc vyhýbat, abych ho tam nepřipekla.

Dnes večer - hurá, konečně jsem si vyhradila čas na velký úklid ( čeká mě velké vyvařování, a to už by na tom zapraseným sporáku fakt nešlo ). Jak jsem předpokládala, pudink již srostl se sporákem, tak jsem na něj ve velké vrstvé nalila enzymatický super-čistič. Ten zatím "rozežral" úplně všechno, co bylo potřeba vyčistit. Po 15 minutách jdu zkusit, jak ten pudink lehce setřu, a nic. Ani ťuk! Pudink drží jak přivařený. Asi doslova:-)

Druhá fáze byla překrytí mokrou hadrou a aplikace ještě větší vrsty enzymatického prostředku. Po dalších 20-ti minutách jsem zkusila, jestli se něco změnilo. Ano, s velkým úsilím - a zničenými nehty - jsem odškrábla kraje těch menších flíčků. HAHA!!!

Přišel na řadu nůž a jemná práce odlupování.

....

....

Ano, trvalo to DLOUHO. Asi 60x déle, než kdybych to setřela ihned.

Ano, jsem poučena, a příště - i kdybych měla do práce dorazit pozdě - pudink setřu ihned!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář