Jdi na obsah Jdi na menu

Změnte zažité rituály

2. 12. 2014

Už je to dávno, velmi dávno...

Asi tak před dvanácti lety jsem zjistila jednu úžasnou věc. Pánská žiletka je na dámské nohy mnohem lepší než jednorázová holítka. ( Prosím vás, bavíme se o době před 12-ti lety! Tehdy neexistovaly super rozvinuté dámské žiletky, a další vymoženosti odstraňující nevzhledné chloupky. Byly jsme vděčny za jakési napodobeniny pánských strojků a žiletek. )

Můj tehdejší přítel mi poté, kdy viděl, jak se neúspěšně snažím už dvacet minut dostat z podoby orangutána do podoby ženy, nabídl jeho ( používaný a tudíž tupý ) Gilette Mach 3 - nikdy nezapomenu :-) . A díky jeho vynalézavosti ( že mi to nabídl ) a mojí ochotě ke kompromisu ( že jsem chytla po něčem použitém ) se zrodila nová epocha v mojí koupelně. Z dvaceti minut na jednu nohu hrubého oholení se stalo pět krátkých minut a má nožička byla výstavně hladce oholena. Byla jsem na pokraji blaha.

Tento zážitek mě vedl k tomu, že jsem i nadále slepě věřila v onen dávný poznatek. A abychom ve společné domácnosti s mým mužem ušetřili, tak jsem i nadále praktikovala dávno zažité. Jakmile mému muži přestane vyhovovat ostrost žiletky, přesune ji k mému pánskému holítku a já ji ještě následující měsíc využívám, protože na mé nohy to přece jen stačí... :-)

Jaké bylo mé udivení, když jsem jednoho krásného dne učinila objev. Nestalo by se to, kdyby to dámské holítko nenabízeli v sadě nahradních hlavic, vše zabalené do luxusní taštičky. Říkala jsem si, že takovou doma ještě nemám, že je vkusně malá a že by se mi hodila. Při pohledu na třímístnou cifru se mi protočily všechny panenky ( tak matně vím, kolik stojí pánské holení, vždyť ho kupuju ) a jala jsem se prohledávat ostatní regály dámského holení, abych si ověřila, že za malou taštičku nevyhodím tři stovky. Světe div se, už dokonce vím, proč jsem nikdy to dámské holení nekupovala. Je FAKT drahé!

Domů jsem si přinesla drahou taštičku a opatrně prohlížela její obsah... Holítko mi připadalo titěrné - asi ho zlomím při prvním holení, a ty žiletky vypadaly nějak prazvláštně. Trochu mi vadilo, že nejsou v balení jako ty pánské - obal + holítko + náhradní hlavice. Ale to už bych asi chtěla moc...

Dlouho jsem prohlížela provedení holítka, abych zjistila dvě fantastické věci:-) Ono to má PĚT !! ŽILETEK, ne tři! A "lepivý" hydratační pásek, který u těch mužských chybí. Ten pásek byl po namočení neskutečně slizký, dlouho jsem váhala, jestli mám holit nohy bez pěny nebo s pěnou.

Přibližně po čtyřech minutách ( všimněte si prosím časového posunu ) jsem měla nožku hotovou. A tady je pointa mého psaní.

Nožka byla ne jak strojově oškubané kuře, nožka byla opravdu jako hedvábný samet. Samou radostí jsem běhala po bytě a výsledek neměla komu ukázat. :-)) A můj druhý poznatek: namísto dvou dní, po kterých už nohy škrábou, jsem měla pokožku hladkou prakticky celý týden. A to je rozdíl, který si cením.

 

Moje poučení: I když si myslím, že jsem našla to nejlepší, možná nebude špatné čas od času mrknout "k sousedům", jestli tam nenajdu něco ještě lepšího...

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář