Zapečená brokolice
rýže (parboiled)
zeleninový bujón
brokolice
sýr (eidam)
olej
sůl
( dle chuti: cibule, česnek, drcený kmín, chilli apod. )
V jednom hrnci vařím v bujónovém vývaru rýži. V druhém krátce podusím brokolici natrhanou na růžičky.
Mezitím nastrouhám nahrubo sýr.
( Protože nemám troubu, používám remosku, tu dám dopředu nahřát, ať už přímo zapéká - úspora času. )
Mírně podušenou brokolici ( nemusí být měkká ) přemístím do remosky včetně trochy vody, ve které se dusila. Zaliju trochou oleje a mírně osolím. Zasypu nastrouhaným sýrem a nechám 10 - 15 minut zapéct.
Je hotovo.
Chuť jemná a delikátní, kouzelná "lehká" večeře je na světě.
Pokud chci více chutí, přidám dusit spolu s brokolicí nakrájenou cibuli, příp. česnek. Do zapékací formy pak přidám drcený kmín...