Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečená brokolice

4. 10. 2011

 

rýže (parboiled)

zeleninový bujón

brokolice

sýr (eidam)

olej

sůl

( dle chuti: cibule, česnek, drcený kmín, chilli apod. )

 

V jednom hrnci vařím v bujónovém vývaru rýži. V druhém krátce podusím brokolici natrhanou na růžičky.

Mezitím nastrouhám nahrubo sýr.

( Protože nemám troubu, používám remosku, tu dám dopředu nahřát, ať už přímo zapéká - úspora času. )

Mírně podušenou brokolici ( nemusí být měkká ) přemístím do remosky včetně trochy vody, ve které se dusila. Zaliju trochou oleje a mírně osolím. Zasypu nastrouhaným sýrem a nechám 10 - 15 minut zapéct.

Je hotovo.

Chuť jemná a delikátní, kouzelná "lehká" večeře je na světě.

Pokud chci více chutí, přidám dusit spolu s brokolicí nakrájenou cibuli, příp. česnek. Do zapékací formy pak přidám drcený kmín...

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář