Jdi na obsah Jdi na menu

Variace na téma "lilek"

12. 10. 2010

bílý lilek

1-2 cibule

4 rajčata

sterilovaná červená řepa (nakyselo)

koření (drcený kmín, grilovací, kurkuma, česnek, chilli)

smetana (12% nebo 30%)

kukuřičný škrob

 

Na největší pánev, co se doma najde, dám nasucho restovat očištěný lilek (na kostičky), ke konci přidám trochu oleje, odstavím. V druhé várce jdou na pánev plátky cibule s kostkami rajčat. Jak se začne rajčatům rolovat slupka, přidám červenou řepu včetně šťávy, všechno koření, a zaliju smetanou. Provařím a přimíchám předchystaný lilek, dle potřeby dochutím. Pokud je potřeba zahustit, použiju kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, cca minutu povařím.

Podávám se špagetami uvařenými v zeleninovém bujonu.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář