Šunková pěna - MŇAM!
1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce
1 balíček uzeného tofu (250 - 300g)
TEBI - sušené lahůdkové droždí (cca 2 hrsti)
olivový olej (cca 50-100ml)
lžíce křenu (ze skleničky)
česnek (dle chuti, dávám alespoň 3 velké stroužky)
(může být - sojová smetana-2 lžíce nebo lžička sušeného soj. mléka)
Tofu nalámu na nenší kostky, přidám fazole i s omáčkou ( trochu můžete odlít pryč ), nasypu TEBI, přidám olej, křen i česnek ( sojovou smetanu ).
Rozmixuji dohladka tyčovým mixérem a doladím chuť přidáním TEBI, oleje ( dle konzistence - krém musí být pěkně kompaktní, příjemně mazlavý ) křenu či česneku.
Omluva - pomazánku jsem chvíli nevyráběla, nejsem si jistá, jestli nějaká ingredience nechybí, v nejbližší době zjistím a případně dopíšu!
Vynikající na chleba i jednohubky, při servírovaní ale POZOR, fazolky mají tendenci rychle osychat, vytváří nepříjemně okoralý vzhled, mazejte těsně PŘED podáváním!