Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná - masový dort

20. 11. 2013

1/2 kg mletého hovězího

1 velká cibule

1/2 menšího pórku

1 větší mrkev - nastrouhaná nahrubo

olivový olej

2 vejce

sůl, paprika, majoránka, česnek, jiné koření dle chuti

 

Všechny suroviny smíchám dohromady, přidám trochu vody, aby vznikla kompaktní směs, vyklopím do vymazané zapékací mísy a uhladím - vychází mi to na výšku cca 4 cm.

Peču na začátku při 250°C, dopékám při 200°C.

Používám kulatou pečící mísu - hotové maso krájím na dílky jako dort. Vynikající např. se zelnými knedlíky ( recept připíšu ). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář