Rýže ala Mexico
2 sáčky rýže (parboiled)
1 velká cibule
1-2 červené papriky
1 konzerva červených fazolí
olej
koření grilovací (nebo dle chuti)
kukuřičný škrob
Uvaříme rýži. Cibuli nakrájíme pouze na plátky. Orestujeme nejdřív nasucho, až je nazlátlá přidáme olej a grilovací koření, odložíme na talířek. Nakrájíme papriku a také restujeme nejdřív nasucho. Jakmile pustí šťávu a je mírně osmahlá, přidáme olej a chvíli smažíme, tak aby zůstala jemně křupavá. Přidáme grilovací koření, odstavíme. Fazole propláchneme vodou, osmahneme na suché pánvi, přidáme chilli. Ve vodě rozmícháme škrob a přidáme k fazolím tak, aby vzniklo malé množství omáčky, chvíli povaříme.
Na talíř dáme rýži, na ní fazole s trochou omáčky a dokola ozdobíme střídavě hromádkou cibule a hromádkou papriky.
MŇAM!