Jdi na obsah Jdi na menu

Plněné žampiony

19. 12. 2011

6 velkých žampionů

1/4 - 1/2 pórku (zelená část)

vajíčko

černé olivy (10 - 15 ks)

1 pikantní klobása

plátky sýru a salámu (5-10 ks)

sůl, kmín, česnek, chilli

hladká mouka, vajíčka, strouhanka na trojobal

olej

 

Žampiony zbavím nožiček, které nakrájím na půlkolečka. Na pánvi podusím nakrájený pórek spolu s nožičkama, přidám kmín, česnek a sůl. Přesypu do misky, nechám vychladnout.

Přidám pokrájené olivy, klobásu, sýr a salám ( plátky nakrájím na čtverečky ) a rozmíchám spolu s vajíčkem. Dochutím solí, případně trochou chilli.

Žampiony zapráším moukou, naplním je připravenou směsí, dále je celé pomocí lžíce omočím ve vajíčku a obalím ve strouhance.

Peču hlavičkou dolů, tak aby směs nevypadla. Po cca 15-ti minutách otočím a dopeču z druhé strany.

Co s nevyužitým zbytkem? Smíchám zbylé vajíčko se zbytkem směsi, přidám trochu strouhanky a vytvořím placky, které upeču spolu se žampiony.

Skvělou přílohou jsou obyčejné vařené brambory, případně bramborová kaše.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář