Jdi na obsah Jdi na menu

MOJE dýňová polévka

13. 11. 2013

1/2 střední dýně - kostky

voda

1 cibule - proužky

1/4 celeru - kostky

2x kuřecí (zeleninový) bujón

bobkový list, celé nové koření a pepř

po rozmixování:

majoránka, bazalka, kmín drcený, chilli, kurkuma, sůl

olivový olej

zakysaná smetana

 

Dýni povařím ve vodě, přidám cibuli a celer, bujón a koření. Odstavím hrnec z plotny, vytáhnu koření a povařený celer (nechám pouze 1-2 kostečky).

Vše rozmixuji najemno, přidám zbytek koření, olej a smetanu.

Na talíři dozdobím kapkou zakysané smetany a zeleným lístkem (např. bazalka).

Speciální úpravou pak je - do talíře polévky kapnout 1-4 kapky čerstvé citronové šťávy. S chutí se dostanete na úplně jiný horizont! Fantastická obměna!:-)

PS: že vám některé suroviny nápadně připomínají oblíbenou českou omáčku? No, trochu máte i pravdu! Ale nebojte se - dýně místo mrkve, to se nezapře!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář