Jdi na obsah Jdi na menu

"Maso na smetaně"

13. 9. 2010

sojové maso - nudličky

koření (grilovací, cibule, česnek, pepř, nové koření, chilli, sůl, petrželka)

cibule

červené papriky

koření (chilli, kurkuma, koření na čínu)

cizrna (uvařená nebo sterilovaná ve sklince)

bílý jogurt (kvalitní)

těstoviny

 

Aby sojové maso bylo dobře nachucené, je ho potřeba před vařením nechat nasáknout kořením v oleji.

Na rozehřátou pánev dám olej a koření (česnek, chilli, grilovací koření, sůl, pepř, cibuli) a přidám sojové maso. Důkladně promíchám a nechám vsáknout olej i s kořením do masa. Vodu na uvaření sojového masa ochutím zeleninovým bujonem, celým pepřem a novým kořením, petrželkou, česnekem, a dle chuti. Vodu mám vždy více přisolenou, aby maso získalo na chuti.

Zatímco se vaří maso, na pánvi osmahnu cibuli a papriky nakrájené na kostičky. Ochutím chilli, kořením na čínu a kurkumou. Přidám sterilovanou cizrnu a scezené sojové maso. Nakonec zamíchám několik lžic bílého jogurtu. Zahustí omáčku a nahradí smetanovou chuť a s méně kaloriemi.

Výborné s těstovinami, ještě lepší posypané sýrem:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář