"Maso na smetaně"
sojové maso - nudličky
koření (grilovací, cibule, česnek, pepř, nové koření, chilli, sůl, petrželka)
cibule
červené papriky
koření (chilli, kurkuma, koření na čínu)
cizrna (uvařená nebo sterilovaná ve sklince)
bílý jogurt (kvalitní)
těstoviny
Aby sojové maso bylo dobře nachucené, je ho potřeba před vařením nechat nasáknout kořením v oleji.
Na rozehřátou pánev dám olej a koření (česnek, chilli, grilovací koření, sůl, pepř, cibuli) a přidám sojové maso. Důkladně promíchám a nechám vsáknout olej i s kořením do masa. Vodu na uvaření sojového masa ochutím zeleninovým bujonem, celým pepřem a novým kořením, petrželkou, česnekem, a dle chuti. Vodu mám vždy více přisolenou, aby maso získalo na chuti.
Zatímco se vaří maso, na pánvi osmahnu cibuli a papriky nakrájené na kostičky. Ochutím chilli, kořením na čínu a kurkumou. Přidám sterilovanou cizrnu a scezené sojové maso. Nakonec zamíchám několik lžic bílého jogurtu. Zahustí omáčku a nahradí smetanovou chuť a s méně kaloriemi.
Výborné s těstovinami, ještě lepší posypané sýrem:-)