Jdi na obsah Jdi na menu

Kytičky

3. 3. 2010

Co dělám tak špatně? Nevím... Ale něco zřejmě musely moje domácí kytičky postřehnout, když se rozhodly nenadále jedna po druhé mizet z povrchu zemského, resp. z květináče.

Tak dobře. Chápu, že kytky druhu kvetoucího se u mě nikdy neohřály víc jak na jednu sezónu ( většinou však jen na cca čtvrt jedné sezóny ), a tak jsem se po týdnu rozloučila s rozkvetlými krokusy, za dva dny se mi zlomil květ chryzantény a kaktusy mi pro jistotu nevykvetly nikdy ( zatímco ty, které jsem věnovala sestřičce, kvetly jak zjara!:-) )

Ale proč !? PROČ mi odešel tak pečlivě piplanej banánovník??? Tři roky byl naprosto zlatej, zvládl čtyři stěhování, tři přesazení... Pak jsem ho jednou nezalila... A jednou přelila. Ze začátku to vypadalo, že jen tak žertuje, začly odcházet spodní listy... Jenže ani po třech týdnech to nepřestalo a poměr mezi zelenými a mrtvými listy se pomalu obracel. V negativní "prospěch".

Minulý týden jsem odstranila poslední hnědý list a hlínu zakápla slzou. Třeba se z ní nějakým zázrakem vyklube nový zelený lísteček...

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář