Jdi na obsah Jdi na menu

Chvála muži domácímu

31. 12. 2012

Dospěla jsem k jednomu zásadnímu zjištění. Dokonalého muže žena prostě nenajde. Pokud jde o ženy, mohou si muži vybírat z nesčetných variant od zcela svatých a zlatých přes povahy namixované z dobrých a špatných vlastností, až po neskutečné mrchy. Zato my ženy v tomto ohledu značně utíráme nosy. U mužů se dá také nepřeberně vybírat. Ale najděte nějakého, který je "zlatý"... Za každou dobrou vlastnost muže zaplatíte nějakou jinou - naprosto příšernou. Je jen na vás, čemu dáte přednost.

Všeobecně se muži dají rozdělit do dvou kategorií.

1. MUŽ VENKOVNÍ

2. MUŽ DOMÁCÍ

Muž venkovní je typ neskutečně přitažlivého, sexy společníka, ze kterého se vám budou podlamovat kolena, jen o něj zavadíte. Bude vás nosit na rukou, bude s vámi vymetat taneční parket od večera do rána ( a která žena by si toto nepřála?? ), bude vám zajišťovat nevšední zážitky všeho druhu. Ovšem - má jednu maličkou nevýhodu. Jakmile vy zabřednete do domácích ( a následně rodičovských ) povinností, onoho muže ani omylem nenapadne změnit své dosavadní zvyky. Prostě dál bude vymetat večírky a zábavy, a bude to pořád ten samý sexy přitažlivý společník - to že s ním nebudete - no a? Chtivých tanečnic (a nejen tanečnic) se najde spousta!

Oproti tomu muž domácí je taková ta suchopárná "jedlička", co zůstala po Vánocích zapomenutá v rohu pokoje. Dokud o ní někdo o velikonočním úklidu nezakopne, zůstane pěkně na svém místě v koutku. Nemusíte se bát, že vám někam uteče. Muž domácí totiž - technicky vzato - nemá nohy. Nebude s vámi vymetat taneční parket. Ne, on vás dokonce nevyzve ani na ploužák při domácím večírku. Vrcholem jeho aktivity je, že vás na jakés takés výročí vezme někam do restaurace ( pokud to předtím při vhodné příležitosti nadhodíte jako možnou variantu ) . Nicméně právě tento muž má své kouzlo, které oceníte od chvíle, kdy se z vás stane skutečně zodpovědná dospělá bytost se všemi povinnostmi k tomu patřícími, až do pozdního stáří. První nespornou výhodou je, že muže domácího najdete vždy tam, kde jste ho při poslední příležitosti "odložila". Druhou - velmi ceněnou - vlastností je, že muž domácí nikdy nebude tíhnout k tomu hledat si příležitosti, kde a s kým vás podvést. Pro něj je největší prioritou klid a teplo domova. Pokud mu toto zajistíte, jste "v suchu" .

Co na tom, že nezajdete na všechny sezónní plesy? Co na tom, že si málokdy všimne, že na sobě máte něco nového, či jste dokonce použila do očí bijící odstín rtěnky? Tak jako si toho nevšimne u vás, nevšimne si toho ani u té smějící se kočky u protějšího stolu. A to je bonusové plus!

 A jak vypadá muž domácí v praxi?:-)

Můj - zlatý - domácí muž se 1. ledna 2012 zavázal k jedné maličkosti, a sice, že každý den umyje tu malou hromádku nádobí, co do dřezu připraví jeho drahocenná žena. Po roce mohu udělat malé resumé, a jak to dopadlo? Já, žena, která nenáviděla uklízení nádobí a po celý život to byla její nejneoblíbenější kuchyňská činnost - se roku 2012 naučila S LÁSKOU uklízet nádobí, protože její manžel všechno to nádobí předtím umyl! Velice rychle jsem pochopila, že uklizení 15 kusů zabere pouhou čtvrtinu toho, co jeho umytí, a že mít čistý dřez je odpoledne, kdy chcete vařit, služba k nezaplacení.

Za to ( a nejen za to ) jsem svému mužíčku domácímu nesmírně vděčná!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jitka - ble ble (proč mě to bez nadpisu nepustí!!!!)

31. 12. 2012 18:55

super!!! sedí to jako prdel na hrnec! a bohudík mám doma taky muže domácího a náležitě to dovedu ocenit (tzn. už jsem vyspělá a rozumná osoba:DDDDD)