Jdi na obsah Jdi na menu

AKTUÁLNĚ

Sedím u PC s krkem v límci, za 10 minut se začnu chystat po 14-denní neschopence do práce ( to se mi chce! ) a jinak dobrý...

Proč krk v límci? No lepší takhle, než tělem v rakvi. Pan doktor neurochirurg při pondělní kontrole prohlásil, že jsem zdravá a že můžu bez omezení vykonávat jakýkoliv sport. Tak jsme s manželem vyrazili na obhlídku města na kolech... Na širokém náměstí, kde je "pěší zóna" a jezdí se právě tam, kde zrovna nejdou davy lidí, si to pěkně fičím středem. V místě, kde už se dá rádoby rozlišit ulice vs. parkoviště, se rozhodnu přejet způsobile na pravý okraj. Čtyři vteřiny a bylo málem po mně!

 

Vteřina 1.

Otočím se za sebe, abych zkontrolovala, jestli auto, co za námi jelo, ještě stále jede, nebo už odbočilo. Odbočilo.

 

Vteřina 2.

Aha, takže je volno a můžu přejet napravo. Otočím se zpátky pohledem dopředu. Proti mě v mojí trajektorii cyklista. Zabrzdit nemožno, objedu ho - jak jinak než logicky a silničně správně: vpravo.

 

Vteřina 3.

Cyklista proti mě zvolil taktéž taktiku objížďky - z jeho strany ovšem nelogicky vlevo. Brzda, smrt v očích a myšlenka, ať to dobře dopadne.

 

Vteřina 4.

Náraz, přelet bokem přes řidítka, přemet i s kolem, dopad na kočičí dlažbu s kolem mezi nohama.

 

Výsledek: obražený loket, fialové boule na stehně ( takové umělecké dílo, vyfotit a možná na tom ještě vydělám ), blokáda bederní a hrudní páteře a podvrtnutá krční páteř!

Ano, podvrtnutá krční páteř!!! Hleděla jsem na ten popisek jak jelen a přitrouble se usmívala. Doteď jsem myslela, že se dá zvrtnout kotník, zápěstí a podobný klouby. Ale obratel?

Pravda, během noci se mi udělala i viditelná boule z boku na krku, pravděpodobně se tam rozlil nějaký menší hematom.

Když to domyslím, mám zase na dlouhou dobu o jeden velký důvod k vděčnosti navíc... Stává se, i při mnohem jednodušších pádech, že to člověk - byť záhadným způsobem, ale přesto  - prostě nepřežije!

PS: Už vidím titulek: Nevzala si helmu, stálo ji to život. No, to bych si musela ještě posmrtně stěžovat na oblbování čtenářů! Když tak přemýšlím, helma pomůže jen proti zranění hlavy, ale jestli si někdo zlomí vaz nebo ne, tomu zabránit jednoduše nemůže.

Příště vyrazím na kole ve skafandru!!!

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Monča - ???

1. 11. 2011 22:15

A jak dopadl ten druhý cyklista?

pristresek - Re: ???

3. 11. 2011 13:50

No - vzhledem k tomu, že on jel o něco rychleji než já, tak stihl přejet trochu dál, tudíž jsem to já napálila předním kolem do jeho zadního kola. Tak jsem ho jenom lehce vychýlila z jeho osy, jinak dobrý...
(Ještě že tak, on to byl starší pán, kdyby slítl, kdoví, jak by to odnesl on!:-)) )
Jinak mám menší podezření, že tou ulicí vede jednosměrka... To by pak znamenalo, že tam neměl vůbec co pohledávat... Ale to nevím jistě...